Home » Novosti » Uzlet prividne stvarnosti od sljedeće godine !

Uzlet prividne stvarnosti od sljedeće godine !

Uzlet prividne stvarnosti od sljedeće godine !

Prema predviđanjima tvrtke TrendForce, prodaja uređaja za prividnu stvarnost narasti će na 14 milijuna komada 2016., a do 2020. trebala bi narasti na 38 milijuna komada.

Uređaji za prividnu stvarnost već duže vrijeme privlače pozornost, poglavito modeli koji se stavljaju na glavu tvrtki kao što je Oculus, koji je sada u Facebookovom vlasništvu. No još uvijek se prodaje vrlo malo takvih uređaja iako i brojne druge tvrtke, uključujući HTC, Samsung i Sony, ulažu u njihov razvoj.

Očekuje se kako će početno najvećim dijelom primjena biti vezana uz igre obzirom kako se uz relativno mala ulaganja brojni naslovi s pogledom iz prvog lica mogu prilagoditi za izvođenje na uređajima za prividnu stvarnost. No u budućnosti bi se primjena mogla proširiti i na druga područja zabave, poput filmova.

 

Na porast popularnosti uređaja za prividnu stvarnost računaju i inicijatori domaćeg projekta Trillenium (sada s adresom u UK), koji su pokrenuli crowdinvesting kampanju na servisu Seedrs i na temelju ideje o virtualnom shoppingu uspjeli su prikupiti oko 2 milijuna kuna.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest