Home » Novosti » Usprkos zapaljivim uređajima Samsung će zabilježiti odličan kvartal

Usprkos zapaljivim uređajima Samsung će zabilježiti odličan kvartal

Usprkos zapaljivim uređajima Samsung će zabilježiti odličan kvartal

Južnokorejski div Samsung Electronics očekuje rast profita u trećem poslovnom kvartalu za 5,6 posto, usprkos nevoljama s uređajem Galaxy Note7 čiji je povrat financijski itekako oštetio poslovanje. S ovakvim rezultatima Samsung je, ne pretjerano začuđujuće, premašio očekivanja analitičara.

U briefu Samsung navodi kako će dobit od poslovanja u kvartalu srpanj-rujan iznositi oko sedam milijardi dolara. Ipak, potpune rezultate kompanija će otkriti tek koncem listopada, a nisu nagovijestili niti koliko ih je točno koštao opoziv oko dva i pol milijuna uređaja Galaxy Note 7. Prema nekim procjenama riječ je i o milijardi dolara. Usprkos tome, Samsung ima razloga biti zadovoljan poslovanjem.

Prema procjenama analitičara koji su dali izjave za Reuters, Samsung možda jest imao problema u svijetu pametnih telefona, no stvar su više no izvukli drugi poslovni segmenti južnokorejskog diva, poput proizvodnje OLED zaslona, čipova i memorije. Štoviše, ovi segmenti će nastaviti poslovati izvrsno i u kvartalima koji slijede.

U neku ruku Samsung bi mogao i profitirati zbog nevolja s novim phabletom. Zbog potrebe za povlačenjem uređaja i zamjenom 2,5 milijuna jedinica naglo je skočila i potreba za memorijskim čipovima. S obzirom na potražnju, neki analitičari vjeruju da će ovo povisiti cijenu memorijskih čipova, zbog čega će Samsung moći kompenzirati eventualne gubitke s uređajem Galaxy Note7.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest