Home » Novosti » Sony zabeležio gubitak od 1,26 milijardi dolara

Sony zabeležio gubitak od 1,26 milijardi dolara

Sony zabeležio gubitak od 1,26 milijardi dolara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japanski elektronski gigant izgubio je 1,26 milijardi dolara u fiskalnoj godini zaključno sa martom 2014. godine, zbog visokih troškova povezanih sa izlaskom Sonija iz sektora proizvodnje ličnih računara.

TOKIO – Oslabljeni japanski elektronski gigant Soni izgubio je 1,26 milijardi dolara u fiskalnoj godini zaključno sa martom 2014. godine, zbog, kako je saopšteno iz kompanije, visokih troškova povezanih sa izlaskom Sonija iz sektora proizvodnje ličnih računara, kao i bolnih reformi.

Kompanija je u tom periodu registrovala gubitak od 128,37 milijardi jena (1,26 milijardi dolara), a za tekuću fiskalnu godinu koja se završava u martu 2015. prognozira neto gubitak od 50 milijardi jena, navodi se u saopštenju, a prenosi Frans pres.

 

S druge strane, prihodi su porasli 14,3 odsto, na 7,76 biliona jena zbog slabe nacionalne valute, rekordne prodaje nove igračke konzole “plejstejšn 4” i snažne tražnje za smartfonima.

 

Izveštaj o zaradi objavljen je samo dan nakon što je Soni saopštio da, treću godinu zaredom, neće isplatiti bonuse rukovodstvu.

 

Američka bonitetna agencija Mudis je nešto ranije snizila kreditni rejting Sonija na status “smeća”, uz obrazloženje da kompanija mora učiniti više kako bi popravila stanje u svojim finansijama.

 

Investitori su ovog meseca bili šokirani kada je Soni upozorio da će izgubiti preko 110 milijardi jena, kao i da će ukinuti 5.000 radnih mesta u sektorima proizvodnje kompjutera i televizora.

 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest