Home » Novosti » Smartphone kamere toliko su napredovale da su većini korisnika zamjenili fotoaparate i kamere

Smartphone kamere toliko su napredovale da su većini korisnika zamjenili fotoaparate i kamere

Smartphone kamere toliko su napredovale da su većini korisnika zamjenili fotoaparate i kamere

Pametni telefoni većini su korisnika zamijenili fotoaparate i kamere, a to se ne bi dogodilo da tehnologija nije napredovala. Amateri i povremeni korisnici fotoaparata došli su na svoje jer imaju uređaj koji zadovoljava sve potrebe i kad se o pametim telefonima radi, teško da nešto toliko napreduje kao fotografiranje i sve vezano uz fotografiranje.

Ali, “selfie” štapovi su posvuda, kupuju se uređaji koji imaju najbolje prednje kamere… pa čak i astronauti u svemiru “okidaju” fotografije sebe samih. Sve to se potom marljivo dijeli na “bezbroj” društvenih mreža i zadovoljstvo korisnika svakako je upotpunjeno, potrebe zadovoljene. Sve ostalo nekako je sporedno. Naravno, ako treba nešto duže da se fotografija učita, nismo zadovoljni, kao što nismo zadovoljni ni ako je veza spora, ali ako su megapikseli i kvaliteta senzora i leća na razini, sve se preživi. Pa i slaba baterija.

Proizvođači zato brže bolje rade na boljim mogućnostima snimanja, a nekako to još nije shvatio samo Apple, koji se trudi prikazati svijetu da njegovih osam megapiksela vrijedi kao tuđih 16. Naravno da ne vrijedi, žrtvovali su i bateriju i kameru u iPhone 6 i iPhone 6 Plus kako bi iz njegove veličine mogli izvući najbolje što mogu po pitanju tankoće i težine. U novom uređaju tako nešto neće moći ponoviti, bez obzira na odanost svojih korisnika.

Napredovat će, prikazat će to kao nešto novo i na nečemu starom će profitirati, kao i kad su povećali zaslone. Isto je pokušao i HTC, ali bolja kamera nije mu donijela ništa previše. Kineskim proizvođačima, Samsungu i posebno Sonyju svakako je bolja mogućnost fotografiranja donijela i više korisnika. Pa kad se na tehnologiji vezanoj za baterije ne može ništa novo napraviti, kad su svi već tanki, lagani i brzi s velikim zaslonima, tad je sve na kamerama.

A tu prednost imaju oni koji su na tom tržištu već duže vrijeme – Sony i Samsung. Naravno, njihove usluge koriste i drugi pa će napredak uslijediti neviđenom brzinom, dok ne dođe do svoje granice pa se prestane odgađati i ponešto vezano uz baterije, njih nekako čekamo da se poboljšaju jer već sad nema baš neke razlike za golo oko između 16 i 24 megapiksela. Također, mogućnosti prednje kamere se troše velikom brzinom i prostora za estetiku više neće biti, vrijeme je za hardver u pravom smislu te riječi.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest