Home » Novosti » Samsungov smartphone s Atomom

Samsungov smartphone s Atomom

Samsungov smartphone s Atomom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema pisanju južnokorejskih medija Samsung trenutno radi na novom pametnom telefonu koji ovaj put neće pokretati Qualcommovi, ali niti Samsungovi SoC-evi, već će taj zadatak biti dodijeljen Intelovom Atom Z3500 SoC-u iz Moorefiled serije.

Intel je spomenuti SoC predstavio još u februaru ove godine na Mobile Word Congress događaju, a radi se o četverojezgrenom procesoru koji je izrađen pomoću 22nm tehnologije, podržava 64-bitnu arkitekturu, ima PowerVR G6430 grafiku i postiže brzinu od 2,3 Ghz.

Glavni problem Samsungu bi mogla predstavljati potrošnja energije i zagrijavanje samog procesora kada radi na brzini od 2,3 Ghz. Prema navodima južnokorejske internetske stranice DDaily Samsung je tom problemu doskočio tako što će ograničiti brzinu SoC-a na 1,7 GHZ. Time će smanjiti potrošnju energije i zagrijavanje uređaja, a ujedno i produžiti autonomiju baterije i samog uređaja.

Izvori kao još jedan od mogućih razloga zbog kojih bi uskoro mogli dobiti Samsungove uređaje s Intelovim Atomom navode i dogovor između Samsunga i Intela, po kojem Samsung Atom Z3500 dobiva po vrlo povoljnim uvjetima.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest