Home » Novosti » SAMSUNG SIMBAND: Ovaj uređaj pratiće stanje vašeg organizma 24 sata dnevno

SAMSUNG SIMBAND: Ovaj uređaj pratiće stanje vašeg organizma 24 sata dnevno

SAMSUNG SIMBAND: Ovaj uređaj pratiće stanje vašeg organizma 24 sata dnevno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koristeći različitu talasnu dužinu svetlosti koja osvetljava našu kožu, Simband će neprestano vršiti brojna merenja koji imaju veze sa zdravljem onoga ko ga nosi. Ova narukvica meriće krvni pritisak, disanje, nivo hidratacije i količinu ugljen-dioksida u krvi

Samsung planira da proširi svoju ponudu uređaja koji prate sve vitalne funkcije i zdravlje osobe koja ih nosi. U San Francisku kompanija je predstavila najnoviji gedžet pod nazivom Simband koji će sakupljati sve podatke o zdravlju i povezivati ih sa specijalno dizajniranom platformom.

 

Koristeći različitu talasnu dužinu svetlosti koja osvetljava našu kožu, Simband će neprestano vršiti brojna merenja koji imaju veze sa zdravljem onoga ko ga nosi. Ova narukvica meriće krvni pritisak, disanje, nivo hidratacije i količinu ugljen-dioksida u krvi.

Na prezentaciji je prikazan neprestani strim informacija o otkucajima srca, na sličan način kao na EKG aparatima u bolnici, a “shuttle baterija” omogućiće da se ovaj gedžet nosi neprestano 24 sata. Simband će se puniti na našem zglobu dok spavamo.Ovaj gedžet je dizajniran oko nove softverske platforme koja se zove SAMI. Kompanija je ovaj softver opisala kao “health platformu” koja će biti opšte prihvaćena jer će prikupljati informacija i sa uređaja koji nisu Samsung. Južnokorejski IT gigant najavio je da će SAMI-jev API za developere objaviti do kraja godine.

-Naša kompanija vjeruje da kada budemo radili sa platformom koja je zajednička za sve uređaje,svi senzori se automtski postati precizniji i brže se pojavljivati na tržištu-izjavio je Rem Fiš,predsjednik odjeljenja za digitalno zdravlje u Samsungu.On je takođe dodao da se SAMI postojati kao dodatak vec postojećoj S Health platformi. Za sada nije poznat datum pojavljivanja kao ni cjena SIMBAND uređaja.

 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest