Home » Novosti » Samsung priprema Galaxy Grand 3

Samsung priprema Galaxy Grand 3

Samsung priprema Galaxy Grand 3

Čini se da Samsung radi na trećoj generaciji svog phableta srednje klase jer se uređaj sa brojem modela SM-G7200, a sve upućuje da se radi baš o Galaxy Grand 3.

Samsung je najavio Galaxy Grand 2 – pametni telefon srednje klase još u studenom prošle godine. Podsjetimo se da su hardverske karakteristike ovog smartfona ekran dijagonale 5.25 inča sa 720p rezolucijom, 1.5 GB radne memorije te 8 GB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama do 64 GB. Ovaj uređaj pokretan je Qualcomm Snapdragon 400 procesorom koji radi na taktu od 1.2 GHz i dolazi sa Adreno 305 GPU. Kamera od 8 MP nalazi se sa stražnje strane uređaja, a na prednjoj strani je kamera od 1.9 MP. Uređaj dolazi sa Android 4.3 JellyBean operativnim sustavom kojeg je moguće nadograditi na Android 4.4 KitKat. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo vidjeti nasljednika ovog uređaja s obzirom da je već prošlo godinu dana od njegovog predstavljanja. Konačno smo dočekali „nasljednika“ – Galaxy Grand 3.

Galaxy Grand 3 će doći sa poboljšanim specifikacijama. Ovaj uređaj imat će nešto veći 5.5 inčni ekran rezolucije 1280 x 720 piksela, radna memorija ostat će na 1.5 GB kao na njegovom prethodniku, dok će interna memorija biti na 16 GB. Umjesto Snapdragon 400 procesora koji je korišten u Grand 2, ovaj uređaj bit će pokretan sa 64-bitnim Qualcomm Snapdragon 410 procesorom koji radi na taktu od 1.2 GHz, te će doći sa Adreno 306 GPU. Umjesto 8 i 1.9 MP kamere, ovaj smartfon će imati 12 MP stražnju i 5 MP kameru sa prednje strane. Galaxy Grand 3 će doći sa Android 4.4 KitKat operativnim sustavom i naravno sa TouchWiz UI. Uređaj neće imati NFC, a očekuje se da će u prodaju, po za sada nepoznatoj cijeni, prvo doći na indijsko tržište baš kao i njegov prethodnik.

Galaxy Grand 3 je zapravo malo unaprijeđena verzija njegovog prethodnika, te još uvijek spada u uređaj srednje klase sa nešto snažnijim procesorom, većim ekranom i poboljšanim kamerama, što je zapravo upravo ono što smo od njega i očekivali. Iako ne znamo tačan podatak kada će Galaxy Grand 3 biti dostupan široj javnosti, pretpostavljamo da će to biti još ovaj mjesec.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest