Home » Novosti » Samsung kupuje Nuance

Samsung kupuje Nuance

Samsung kupuje Nuance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuance, kompanija koja još od 1996. godine razvija tehnologiju za prepoznavanje glasa, zadnjih je godina postala poznata po tome što je sudjelovala u razvoju Appleove Siri i Samsungovog S Voice servisa.

Wall street journal sada donosi informaciju da je Nuance na prodaju, a jedan onih koji konkuriraju za kupnju bi mogao biti upravo Samsung. Pregovori su u tijeku još od prošle godine i sada su navodno u završnoj fazi.

Vrijednost Nuancea mjerena po tržišnoj kapitalizaciji iznosi oko 5,5 milijardi dolara, da bi se zbog šuškanja o prodaji sada popela na gotovo 6 milijardi. U Samsungu navode da uskoro planiraju proširiti svoju softversku ponudu, a akvizicija Nuancea se odlično uklapa u te planove.

Ono što će većinu sigurno zanimati je način na koji će eventualna kupnja Nuancea od strane Samsunga odraziti na Apple i Siri koja koristi njihovu tehnologiju.

Iako je za Nuance zainteresirano više kompanija, Samsung je vjerojatno najizgledniji kupac. Podsjetimo da je Apple nedavno kupio Beats, tvrtku poznatu po visokokvalitetnim audio sustavima pa je malo vjerojatno da bi se ovdje mogao natjecati sa Samsungom

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest