Home » Novosti » Samsung Galaxy Note 6 – sve što za sada znamo o njemu

Samsung Galaxy Note 6 – sve što za sada znamo o njemu

Samsung Galaxy Note 6 – sve što za sada znamo o njemu

Samsungove perjanice iz prve polovice ove godine (Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge) već se odavno nalaze u prodaji i sada čekamo prve informacije o njihovim prodajnim rezultatima. S obzirom da su vraćeni otpornost na vodu i utor za memorijsku karticu, što su kupci tražili, postoji velika šansa da po prodaji nadmaši lanjske modele.

Ono što će sljedećih nekoliko mjeseci svakako zaokupiti pažnju onih koji prate svijet smartfona je nova generacija Galaxy Note serije, naravno uz neizbježni iPhone, kojeg će Apple predstaviti u rujnu.

Vidjeli smo da je Samsung lani iz nekog razloga izostavio prodaju Notea 5 na europskom tlu, što je razljutilo mnoge poklonike Note serije, a presedan je bio i mjesec dana ranija službena najava. Sada se polako intenziviraju špekulacije oko novog modela, pa smo tako već saznali da bi šestica mogla biti predstavljena već u srpnju.

Naravno, u ovom trenutku to nije moguće potvrditi, kao ni odgovoriti na pitanje hoće li biti dostupan na europskom tržištu.

Ostale glasine kažu da će Note 6 dizajnom biti vrlo sličan petici, ali postoji velika šansa da bude otporan na vodu i prašinu s IP68 certifikatom isto kao i proljećari S7 i S7 Edge. Ako je suditi po njima, i Samsungovoj politici slušanja korisnika, kojom se u zadnje vrijeme voli pohvaliti, možemo očekivati i utor za memorijsku karticu.

Isprva se mislilo da će Note 6 pogoniti isti procesori kao S7, dakle Snapdragon 820 i Exynos 8890, da bi prije par dana procurila informacija da je Qualcomm razvio Snapdragon 823procesor, koji je zapravo pojačana verzija 820-ke. S obzirom da se Exynos u usporednim testovima ponovo pokazao superiornim Snapdragonu, moguće je da je ovo «pojačanje» stiglo upravo zbog toga.

Drugi vrlo zanimljiv detalj je mogućih 6 GB RAM-a. Samsung je još lani započeo s proizvodnjom novih 12 Gb memorijskih modula koji podržavaju veće količine RAM-a, pa je za pretpostaviti da će ih iskoristiti i u svojim uređajima.

Zaslon bi trebao ostati na dijagonali 5,7 inča, iako postoji izvjesna šansa da bude povećan na 5,8. Tehnologija izrade ostaje Super AMOLED, a rezolucija QHD. Budući da svaki Note dobije kameru od svog S rođaka, u novoj generaciji možemo očekivati istu onu s S7, dakle 12 MP kameru s f/1.7otvorom blende.

Do ljeta je ostalo još dosta vremena, tako da su moguće i mnoge izmjene od strane samog Samsunga. Upravo zato sve navedeno treba uzeti s rezervom, ali i zato jer se radi samo o glasinama, za koje znamo da mogu, ali ne moraju biti točne.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest