Home » Novosti » SAMSUNG GALAXY NOTE 4: Procurele specifikacije novog fableta?

SAMSUNG GALAXY NOTE 4: Procurele specifikacije novog fableta?

SAMSUNG GALAXY NOTE 4: Procurele specifikacije novog fableta?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popularna porodica fablet uređaja “Galaxy Note” u drugoj polovini ove godine dobiće četvrtog naslednika. Specifikacije, cjena i datum pojavljivanja još uvek nisu zvanično potvrđeni, ali se o ovom modelu već uveliko priča.

Samsung Galaxy S5 je predstavljen pre nekoliko meseci, i već se uveliko prodaje širom sveta. Međutim, popularna porodica fableta ove kompanije pod nazivom Note, uskoro će dobiti svog, četvrtog po redu, naslednika. Uveliko se spekuliše o mogućim specifikacijama, ceni, i datumu pojavljivanja.

 

Predstavljamo vam sve vezano za Galaxy Note 4 fablet na jednom mjestu.

Ekran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni model je imao ekran dijagonale 5,7 inča. Galaxy Note 4 bi mogao da bude veći od svog prethodnika za 0,2 inča, ali to još uvek nije potvrđeno. Na jednom od indijskih sajtova pojavio se Antutu benchmark rezultat koji je pokazivao da je veličina ekrana nepromenjena.

Što se tiče rezolucije tu je druga priča. Novi Note će najverovatnije posedovati QHD rezoluciju (2.560 x 1440 piksela), isto kao i LG G3 na primer. S obzirom na veličine Galaxy Note 4 smartfona, on će itekako imati koristi od ove rezolucije. Veoma je moguće da će Samsung na ovom modelu odbaciti AMOLED panel koji je koristio ranije, i ubaciti PLS  LCD umesto njega.

Pozitivnija potencijalna promena mogla bi da bude i zakrivljeni ekran, ali ne na način kao što je to urađeno kod Galaxy Round telefona. Umesto da bude kompletno zakrivljen, kod Note 4 modela moguće je da će samo ivice biti zakrivljene. Ova glasina je potkrepljena činjenicom da je Samsung lansirao ovakav patent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi patent pokazuje uređaj sa zakrivljenom stranom ekrana na kojoj će postojati određene aplikacije, koje će služiti kao jedan vid dugmića. Ovo će značajno olakšati korišćenje telefona.

Hardver

Do sada je Apple jedini proizvođač koji je u svoje telefone ugrađivao 64-bitne procesore, ali će se i Samsung uskoro tome priključiti. Jedan od zvaničnika južnokorejske kompanije izjavio je da se aktivno radi na pomenutim procesorima. Galaxy S5 ne poseduje 64-bitni procesor, ali su velike šanse da Galaxy Note 4 hoće.

Evropska verzija ovog modela će imati Exynos 5433 čip, dok će severnoamerički, korejski, kineski i japanski posedovati Snapdragon 805 procesor. Note serija je poznata po velikoj količini RAM memorije. Note 3 je imao tri gigabajta, pa je moguće da će njegov naslednik “ispod haube” posedovati čak četiri gigabajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videćemo da li će se pomenute spekulacije i obistiniti.

Kamera

Galaxy Note 4 bi mogao da dobije značajno unapređenu kameru sa senzorom od 20 megapiksela. Prethodni model je imao kameru od 13 megapiksela, a najnoviji Galaxy S5 ima senzor od 16 megapiksela, pa bi to moglo da znači da će novi Note 4 imati najbolju kameru do sada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operativni sistem

Samsung Galaxy Note 4 će sigurno dolaziti sa najnovijom verzijom KitKat verzijomAndroida. Verovatno će imati i dobro poznati “TouchWiz” interfejs, sličan onom na Galaxy S5 smartfonu.

Kućište

Većina modela južnokorejskog giganta i dalje dolazi sa plastičnim kućištem. Zbog toga se veliki broj fanova ovog brenda nada da će Galaxy Note 4 posedovati metalno kućište, a Samsung je obećao da sprema nešto novo za svoj novi fablet.

Verovatno će biti otporan na vodu i prašinu, isto kao i Galaxy S5.

Datum pojavljivanja i cjena

Samsung Galaxy Note 4 će se najverovatnije pojaviti u drugoj polovini 2014. godine.Tačan datum još uvek nije zvanično potvrđen, ali se 3. septembar pojavio na nekoliko mesta kao mogući dan kada će novi telefon biti predstavljen.

Međutim, prethodna tri Note modela su najavljeni prve nedelje septembra, na IFA sajmu u Berlinu, pa je moguće da će i ovaj put biti isto tako. O mogućoj cjeni još uvek nema nikakvih informacija, ali s obzirom da će u pitanju biti vrhunski telefon, pretpostavlja se da će se on prodavati po cjeni od oko 800 dolara.

Sve informacije treba uzeti sa dozom rezerve s obzirom da Samsung još uvek ništa zvanično nije potvrdio. Moraćemo da sačekamo septembar, i zvanično predstavljanje ovog modela kako bi se uverili šta nam je to Samsung spremio ovog puta.

 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest