Home » Novosti » Samsung Galaxy E5 i E7 pred specifikacijama

Samsung Galaxy E5 i E7 pred specifikacijama

Samsung Galaxy E5 i E7 pred specifikacijama

Nakon pisanja o dolasku Galaxy E serije pametnih telefona, Samsung je učinio i drugi korak ka tome cilju. Ovoga puta imamo navodne specifikacije prva dva predstavnika Galaxy E serije. Samsung Galayy E5 te Samsung Galaxy E7 biti će prvi predstavnici nove linije proizvoda odnosno pametnih telefona ovog Južno Korejskog giganta.

Prije početka opisivanja specifikacija i značajki ova dva pametna telefona, željeli bi kazati kako će oni dolaziti pod tvorničkim oznakama SM-E500 (Galaxy E5), odnosno SM-E700 (Galaxy E7).

Željeli bi započeti s Samsung Galaxy E7 pametnim telefonom. Upravo se za njega kazuje kako će dolaziti s Super AMOLED 5,5“ zaslonom i mogućnošću prikaza slike u HD rezoluciji.

Unutrašnjost Samsung Galaxy E7 pametnog telelfona biti će upotpunjena Qualcomm Snapdragon 410 chipsetom, uz prisustvo četvero-jezgrenog procesor, radnog takta 1,2GHz.

Što se tiče nekih ostalih značajki poput pripadajućih kamera, kažimo kako će ona primarna dolaziti u rezoluciji od 13MP. Dok bi ona sekundarna pružala isto tako „obećavajućih“ 5MP.

Osvrnim se na internu memoriju i kažimo kako će ona dolaziti u kapacitetu od 16GB. Dok će ona radna donositi 2GB. Bez obzira što je interna memorija postavljena na 16GB, ovdje kažimo kako će Samsung Galaxy A7 donositi podršku za eksternu memoriju, odnosno microSD karticu za sada nepoznatog kapaciteta.

Samsung Galaxy A7 će u sebi posjedovati neizmjenjivu bateriju kapaciteta 2,915mAh. Same dimenzije ovog nadolazećeg pametnog telefona donose: 151 x 77 x 7,2 mm.

Softverski će Samsung Galaxy E7 uz dobro poznati TouchWiz UI posjedovati i Android mobilnu platformu u verziji 5.0 Lollipop. No kada govorimo o Samsung Galaxy E5, odmah se dade zaključiti kako je on „manja“ izvedenica Galaxy E serije pametnih telefona. Iako u mnogim segmentima identične specifikacije dijeli s Galaxy E7, u nekima je ipak slobodni smo reći „kompaktniji“.

Tako recimo Samsung Galaxy E5 donosi  Super AMOLED 5“ zaslon isto tako pri HD rezoluciji prikaza. Unutrašnjost ostaje u velikoj mjeri identična onoj na Galaxy E7. Tako i ovdje možemo navesti Qualcomm Snapdragon 410 chipset te pripadajući četvero-jezgreni procesor radnog takta 1,2GHz. Interna memorija ostala je i dalje na 16GB, kao i ona  radna na 2GB.

No primarna kamera je smanjila svoju kvalitetu, te je tako sada na 8M, dok je ona sekundarna i dalje na 5MP. I pripadajuća neizmjenjiva baterije će na Galaxy E5 doživjeti neke izmijene u vidu smanjenog kapaciteta.

Odnosno on će sada biti pri 2,300mAh. Dimenzije Samsung Galaxy E5 pametnog telefona ostaju skoro pa identičen kao i kod Galaxy E7, no ovoga puta nešto tanji.

Tako će Galaxy E5 mjeriti: 151 x 77 x 6,9 mm. Dok će njegova težina biti 140g. Iako smo u testu naveli kako će obje izvedenie posjedovati neizmjnjivu bateriju, odnosno imati će unibody kućište, za sada nije poznato od kojeg materijala će ono i biti.

Ako bude od metala, pitamo se koja će razlika onda biti između Galaxy A linije te E linije pametnih telefona. Ali bez obzira na još nedovršena pitanja, zgodno je vidjeti kako će pojedini nadolazeći pametni telefoni dolaziti pokretani Androidom 5.0 Lollipop. Ako uzmemo u obzir da je tek Galaxy S5 započeo s aktualizacijom, dok su svi još uvijek na 4.4.4 KitKat.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest