Home » Novosti » Razlike između Samsung Galaxy Note 4 i Galaxy Note 3

Razlike između Samsung Galaxy Note 4 i Galaxy Note 3

Razlike između Samsung Galaxy Note 4 i Galaxy Note 3

Kao što sigurno svi znamo, Samsung je danas na IFA sajmu u Berlinu predstavio svoj novi uređaj iz porodice Note, a to je Galaxy Note 4. Naime, pravo pitanje je šta to Galaxy Note 4 nudi u odnosu na prethodnika Note 3?


Procesor
Što se procesorske snage tiče, Note 4 dolazi sa 4-jezgarnim Snapdragon 805 procesorom klokovanim na 2.7GHz, dok Note 3 posjeduje 4-jezgarni Snapdragon 800 klokovan na 2.3GHz. Tako da bi unapređenje od 400MHz trebalo u svakom slučaju biti dobrodošlo. Još treba napomenuti da će Note 4 doći i u verziji koju će pogoniti Exynos 5433 procesor.

Ekran

Prvi put u istoriji Note serije se desilo da Samsung nije mjenjao veličinu ekrana. Jer Samsung Galaxy Note 4 posjeduje ekran od 5.7 inča kao i Note 3. Ali postoji zaista veliki napredak što se tiče rezolucije, pošto Note 4 dolazi sa rezolucijom 1440 x 2560, u odnosu na Note 3 sa 1080 x 1920. Što je zaista veliki napredak za tako veliki uređaj.

Kamera i Baterija

Što se tiče kamere, i tu je došlo do unapređenja, te je broj MP skočio sa 13MP na 16MP u slučaju glavne kamera, a u slučaju prednje kamere sa 2 na 3.7MP, koja ima još jednu dodatnu funkciju, a to je panoramsko snimanje kada želite da napravite selfi sa više ljudi, ili da prikažete više prostora iza sebe. U segmentu snabdjevanja energijom nije napravljeno veliko poboljašanje, jer kapacitet baterije je povećan za samo 20mAh. Međutim novina je takozvano “brzo punjenje”, što omogućava da se baterija od 0 do 50% napuni za svega 30 minuta.

Softver

Velika pažnja se posvetila softveru, pogotovo kada je riječ o S Pen olovci. Sada je mnogo lakše upravljati sa više otvorenih prozora odjednom, te su S Pen olovci dodali opciju da funkcioniše kao miš, tako da je sada kopiranje teksta i upravljanje sa više prozora lakše nego ikada.

Šta vi mislite o Note 4? Da li je on dostojan nasljednik Note 3?

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest