Home » Novosti » Predstavljen Samsung Galaxy Note 4

Predstavljen Samsung Galaxy Note 4

Predstavljen Samsung Galaxy Note 4

Samsung je upravo predstavio novog nasljednika legendarne porodice phablet-a – Galaxy Note 4. To je prvi Note na kojem nisu povećali veličinu ekrana, što znači da ostaje na 5.7 inča, ali sada ima skoro 80% više piksela zahvaljujući novoj QHD rezoluciji koja povećava gustinu piksela sa 386ppi na 515ppi.

U pitanju je Super AMOLED, naravno, ali je prekriven 2.5D Gorilla Glass 3 zaštitnim staklom. Za one koji se ne sjećaju Nokia N9 telefona, 2.5D staklo ima zakrivljene strane kako bi se pravili ravnomjerniji prelasci preko ivica, a gestovi koji se rade na ivicama su svugdje u Android-u sada.

Galaxy Note 4 će donijeti redizajniranu S Pen olovku koju sada karakteriše bolje držanje. Prateći softver (S Note, višestruki prozori) je takođe poboljšan. Nova Snap Note aplikacija će pretvoriti fotografije štampanih dokumenata u urediv tekst.

Phablet će biti dostupan u dvije verzije – jedna sa Snapdragon 805 čipsetom i LTE Cat. 6 povezivanjem, i druga sa Exynos 5433 čipsetom i LTE Cat. 4 povezivanjem. Uređaj će pri lansiranju raditi na Android 4.4 KitKat operativnom sistemu i sa novim TouchWiz funkcijama koje su došle na Galaxy S5 telefonu.

Odjeljenje kamere je takođe unaprijeđeno, a glavna kamera sada ima senzor od 16MP sa optičkom stabilizacijom slike. Senzor prednje kamere mjeri 3.7MP (uparuje se sa brojem piksela na ekranu) i ima brzi f/1.9 otvor blende.

 

Samsung Galaxy Note 4 posjeduje tri mikrofona za suzbijanje buke koja su toliko napredna da posebna aplikacija može ućutkati odabrane izvore buke sa audio snimka.

Uređaj ima metalni okvir kao Galaxy Alpha i leđa od skaja, koja će doći u bijeloj, crnoj, zlatnoj i ružičastoj boji. Nema otpornosti na vodu (opet kao Alpha).

Baterija koja će napajati ovaj telefon mjeri kapacitet od 3220mAh i možete dodati opcioni Qi bežični punjač ako želite.

Galaxy Note 4 će biti dostupan u oktobru, a cijene još uvijek nisu najavljene.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest