Home » Novosti » Potvrđeno: Samsung Galaxy S6 dolazi bez hrpe bloatwarea

Potvrđeno: Samsung Galaxy S6 dolazi bez hrpe bloatwarea

Potvrđeno: Samsung Galaxy S6 dolazi bez hrpe bloatwarea

Samsung je obradovao informacijama da će se u svom premium uređaju Galaxy S6 (i Galaxy S6 Edge) riješiti velike većine bloatware, koji korisnici uistinu ne podnose, a česta su pojava u Android uređajima. I prvi među njima je bloatware vezan uz Touchwiz aplikacije.

Korak je to naprijed i potez koji Samsung mora napraviti kako bi poboljšao narušenu situaciju vezanu uz prodaju svojih pametnih telefona.

Ali prije svega, termin bloatware možda nije poznat svima. Na bosanskom bi se to nazvalo “softverskim napuhavanjem” i kako službena definicija kaže, to je proces u kojem uzastopne inačice računalnog programa postaju zamjetno sporije, rabe više memorije, struje za obradu podataka ili su većih zahtjeva u svezi sa sklopovljem nego prijašnje inačice, dok u isto vrijeme program je poboljšan u dubioznim osobinama.

Kraća verzija objašnjenja jest da je bloatware sav onaj softver koji postoji na našem uređaju kad ga prvi put pokrenemo. Na njemu su Googleovi proizvodi, ali i oni proizvođača uređaja. U ovom slučaju to je Samsung, koji drži primat po “guranju” svog softvera na uređaje, neovisno o tome trebaju li nam ili. A najčešće nam ne trebaju.

Posebno ne one koje nudi TuchWiz, koji je Samsung godinama bezuspješno promovirao, ali nije naišao na pozitivne ocjene korisnika. Stoga su odlučili osloboditi prostor na uređaju i predinstalirani će biti samo S Voice, S Health i Galaxy Apps, koji omogućavaju pristup TouchWiz aplikacijama koje su uklonjene.

Ostale aplikacije koje će biti dostupne u startu su Facebook, WhatsApp, Microsoftovi OneDrive, One Note i Skype. Naravno, Googleove aplikacije koje i inače dolaze s Android uređajima.

Samim time će uređaj biti znatno brži i radit će glatko. To je odlična vijest jer samim time će se izvući više iz Android 5.0 Lollipop operativnog sustava, koji nudi niz sjajnih animacija i aplikacija. Naravno, Samsung je sve svoje aplikacije prilagodio Lollipopu.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest