Home » Novosti » Pogledajte šta je sve novo predstavio Google

Pogledajte šta je sve novo predstavio Google

Pogledajte šta je sve novo predstavio Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompanija „Gugl“ je u San Francisku na godišnjoj konferenciji u San Francisku predstavila brojne nove proizvode.

Pred oko 6.000 posetilaca prikazani su, između ostalog, Android Auto, Android TV, novi Android za pametne telefone, brojne aplikacije…

Android Auto

 

Android Auto je operativni sistem prilagođen za vozila. On omogućava korišćenje brojnih aplikacija glasovnom komandom ili volanom. Priključivanjem smartfona u automobil, aktivira se Android Auto. Operativni sistem sa brojnim aplikacijama će biti dostupan u automobilima kompanija Honda, Ford, Volvo i drugim krajem godine.

 

Android TV

 

Predstavljen je i pametni televizor Android TV kojim će moći da se upravlja pomoću glasovnih komandi, pametnog telefona ili pametnog sata.

 

Android TV sadrži aplikacije kao što su Netflix, iHeartRadio i Eat24. Moguće je čak postaviti pitanje televizoru i on će pretragom doći do željenih rezultata.

Android Wear

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz Gugla su saopšteni i neki detalji o Android Wear-u, operativnom sistemu za pametne satove. On će omogućiti upravljanje drugim uređajima pomoću pametnih satova. Njegove aplikacije će moći automatski da rade i na okruglim i na četvrtastim ekranima.

 

Lansirano je 11 novih aplikacija za “pametne naočare” Google Glass, a to su: Duolingo, Runtastic, 94Fifty Basketball, The Guardian, GuidiGO, Zombies, Run!, Star Chart, Shazam, Goal.com, Livestream i musiXmatch, dok je aplikacija Allthecooks dobila novo izdanje.

 

Predstavljene su i inovacije u oblasti bezbednosti operativnih sistema.

 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest