Home » Novosti » OPASNO DOBAR: 5 stvari zbog kojih bi Galaxy Tab S mogao da postane tablet godine

OPASNO DOBAR: 5 stvari zbog kojih bi Galaxy Tab S mogao da postane tablet godine

OPASNO DOBAR: 5 stvari zbog kojih bi Galaxy Tab S mogao da postane tablet godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako se još uvek nije pojavio u prodaji, najnoviji tablet južnokorejskog giganta preti da ugrozi popularnost svih drugih uređaja. Ekran kakav do sada nije viđen na tabletima, puno besplatnih stvari i odlične performanse su samo neke od njih.

Samsung je nedavno predstavio Galaxy Tab S, najtanji i najlakši tablet ove kompanije. Južnokorejski gigant se uopšte ne šali, ovaj 10,5-inčni tablet je lakši i od iPad Air-a. Šta više, Galaxy Tab S je Samsungov prvi tablet sa Super AMOLED ekranom. Međutim, izgled nije sve što nam je Samsung spremio sa novom serijom tableta.

Predstavljamo vam pet najbitnijih stvari zbog kojih bi Galaxy Tab S mogao da ponese ovogodišnju titulu za najbolji tablet.

Fenomenalan AMOLED ekran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super AMOLED ekran je jedna od najvećih i najbitnijih stvari koju je doneo Galaxy Tab S.Ne samo da poseduje WQXGA rezoluciju od 2560 x 1440 piksela, već je i prvi Samsungov uređaj sa AMOLED panelom još od Galaxy Tab 7.7 serije iz 2012. godine.

Samsung tvrdi da novi displej omogućava tabletu da prikazuje više od 90 odsto Adobe crvene, zelene i plave palete boja. Drugim rečima, ekran poseduje mnogo više boja nego pre. U kombinaciji sa 100.000:1 kontrastom, najnoviji tablet južnokorejskog giganta može da kreira dublje crne i svetlije bele boje za fenomenalni filmski doživljaj.

Prilagodljivi displej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLED ekrani su pravi raj za oči, ali imaju običaj da prezasićuju boje, što dovodi to toga da su neupotrebljivi za bilo kakav ozbiljniji rad. Međutim, sada je i to prošlost.

Samsung je predstavio različite modove za profesionalce koje je nazvao AMOLED Cinema i AMOLED Photo. Uz pomoć njih korisnici će moći da prilagođavaju ekran onako kako se njima sviđa, podešavajući bukvalno sve, od osvetljenosti pa do zasićenosti boja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ono što je još neverovatnije je da je ekran zaista prilagodljiv, što znači da se sam podešava u zavisnosti od situacije. Tako na primer on može da promeni temperaturu boja i “white balance” kako bi se prilagodio osvetljenju u sobi. Displej se može prilagođavati i u zavisnosti od aplikacije koja je otvorena.

Lakši je od iPad Air-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uprkos velikom ekranu Galaxy Tab S je težak svega 465 grama, a tanak je samo 6,6 milimetara. On je ujedno i lakši, i tanji u odnosu na čuveni iPad Air, čija je debljina 7,5 milimetara i teži 469 grama.

Naravno, Galaxy Tab S nije najmanji tablet na svetu, ali je neverovatno tanak i lak s obzirom da ima ekran od 10,5 inča.

Maksimalna produktivnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samsung je u svoje uređaje ubacivao preveliki broj aplikacija, od “S-Voice”, pa do “S-Beam” i “Air Gestures”. Ovog puta, južnokorejska kompanija rešila je da smanji taj broj, i dodala samo najbitnije aplikacije kao što je “Paper Garden”, interfejs za digitalni magazin.

Korisnici će moći veoma lako da Galaxy pametne telefone povezuju sa Galaxy Tab S tabletom, koristeći SideSync 3.0. U najnovijoj verziji, aplikacija SideSync omogućiće korisnicima da pozive sa telefona preusmeravaju na tablet. Još jedna od novosti je da će bilo koji sadržaj, kao što su web stranice, filmovi, video klipovi, moći da se dele među uređajima i prikazuju na drugim ekranima.

Jedna od možda najboljih mogućnosti pružiće ugrađeni skener za otisak prsta, koji će korisnicima omogućiti da menjaju profile jednostavnim skeniranjem prsta.

Besplatne stvari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samsung je za sve kupce Galaxy Tab S tableta spremio veliki broj poklona.Jedan od najvećih je tri meseca besplatne članarine za “Marvel Unlimited” servis gde se može pročitati gomila najpopularnijih stripova. Amazonov servis za prodaju knjiga “Kindle” je takođe spremio iznenađenje, pa će tako korisnici jednom mesečno besplatno moći da preuzmu jednu knjigu.

Uključena je i šestomesečna pretplata na Wall Street Journal, Washington Post, i Livesports TV. Kako bi omogućio još veći broj digitalnih magazina, Samsung je sklopio i partnerstvo sa kompanijom “Conde Nast” kako bi magazine poput Vogue-a i GQ-a dodao u svoju PaperGarden aplikaciju.

Iako će se u prodaji naći tek od jula, ovaj tablet već sada preti da ugrozi trenutno najpopularnije uređaje ovog tipa.

 

 

 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest