Home » Novosti » Očekuju nas tanje i duže baterije

Očekuju nas tanje i duže baterije

Očekuju nas tanje i duže baterije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pametni telefoni i tableti trebali bi dobiti u budućnosti još bolje baterije koje se ne bi trebale samo bazirati na litij-ionskoj tehnologiji. Toj tvrdnji ide u prilog vijest kako Paper Battery ima svoje ultracapacitor baterije koje su bile dovoljno atraktivne da Caerus Ventures uloži 3 milijuna dolara za daljnji razvoj te patentirane tehnologije.

Ultracapacitor baterije su puno manje od tradicionalnih litij-ionskih baterija i mogle bi vrlo brzo zauzeti svoje mjesto na tržištu. Navodi se kako Paper Battery može dramatično povećati vijek trajanja baterije, toplinsku učinkovitost i signal elektroničkih uređaja poput pametnih telefona, tableta,  Internet-of-things uređaja i udaljenih servera.

Tehnologija je eco-friendly, baterija se sastoji od aktivnog ugljena, ugljikovih nanocijevi ili grafena, a tanka je 0.4 mm. Već bi iduće godine mogli dobiti prve takve baterije, navodi se u izvješću firme. Čini se kako ni baterije više neće biti što su bile, ali u pozitivnom smislu.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest