Home » Novosti » NOVITETI IZ SAMSUNGA: Gigant sprema smartfon napravljen od metala

NOVITETI IZ SAMSUNGA: Gigant sprema smartfon napravljen od metala

NOVITETI IZ SAMSUNGA: Gigant sprema smartfon napravljen od metala

Prema navodima “Wall Street Journal-a”, južnokorejski gigant radi na dva nova modela, od kojih će jedan imati veliki ekran, a drugi će biti napravljen od “novih materijala”, najverovatnije metala

Zbog loših finansijskih rezultata u ovom kvartalu, Samsung sprema nove pametne telefone za ovu godinu. Prema navodima “Wall Street Journal-a”, južnokorejski gigant navodno radi na telefonu sa velikim ekranom, kao i na uređaju koji će biti napravljen od “novih materijala”.

Telefon sa velikim ekranom je gotovo sigurno četvrti po redu naslednik Galaxy Noteporodice, ali sama informacija o modelu koji će biti napravljen od novih materijala je još intrigantnija. Tokom prethodnih nekoliko meseci u par navrata su se pojavljivale glasine o 4,8-inčnom Galaxy Alpha uređaju koji će biti napravljen od metala, a koji bi javnosti mogao biti predstavljen već sledećeg meseca.

Samsungov profit je u ovoj godini pao 18 odsto, uprkos lansiranju jednog od najpopularnijih smartfona današnjica, Galaxy S5. Iako je ovaj model po prodaji već nadmašio svog prethodnika, ukupan broj prodatih uređaja kompanije se smanjio. Razlog je taj što se jeftiniji modeli ne prodaju najbolje.

Južnokorejski gigant je ranije ove godine predstavio nove uređaje nižih klasa, sa poboljšanim specifikacijama, kako bi prekinuo ovaj trend.

S obzirom da se očekuje da će Apple lansirati svoj novi iPhone od 4,7 inča ove jeseni, Samsungu će trebati nešto kako bi smanjio uspeh svog najvećeg rivala. Metalni telefon od 4,8 inča čini se kao pravo rešenje.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest