Home » Novosti » Nova tehnologija mogla bi konačno dovesti nelomljive ekrane u mobilne uređaje

Nova tehnologija mogla bi konačno dovesti nelomljive ekrane u mobilne uređaje

Nova tehnologija mogla bi konačno dovesti nelomljive ekrane u mobilne uređaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pametni telefoni poznati su po osjetljivim zaslonima, koji su zapravo na vjetrometini konstantno i nije rijetkost da se događaju nezgode zbog kojih zaslon nastrada do te mjere da je neupotrebljiv i onda je potrebno kupovati novi uređaj.

Samsung, Apple, LG, Sony, Nokia i mnogi drugi proizvođači odavno su počeli postavljati skuplje i otpornije zaslone, ali to je davalo na težini uređaja i nije garantiralo baš potpunu zaštitu. No tome je možda uspio stati na kraj dr. Yu Zhu sa sveučilišta Akron u Sjedinjenim Američkim Državama.

Navodno je pronašao novi materijal koji će učiniti zaslone pametnih telefona otpornijima. Postavio je prozirnu elektronsku smjesu u slojeve polimeta i time učinio zaslon boljim no što je bio dosad. A trenutno se koriste ITO zasloni (indium tin oxide) i nisu ni najmanje loši, ali ovo što predstavlja Zhu trebalo bi biti bolje.

Testovi su pokazali da je njegov zaslon uspio pokazati otpornost na niz udaraca i savijanja u svim smjerovima pod jakom silom. Također, radio je normalno nakon što je udaren nevjerojatnih hiljadu puta. Time bi se moglo stati na kraj problemu razbijenih zaslona i sasvim sigurno će, ukoliko ode u masovnu proizvodnju, Zhuova vrsta zaslona postati prvi izbor svih kompanija koje se bave proizvodnjom pametnih telefona.

Problem je tek kolika će biti cijena uređaja s novim zaslonima, hoće li utjecati na njih ili će biti prihvatljiva, odnosno jednaka kao što je bila i dosad. No korisnici moraju po tom pitanju biti fleksibilniji, baš kao i njihov novi zaslon.

Jer, barem su sigurni da se neće razbiti, osim ako ne završi pod kotačima automobila ili vam ispadne s vrha litice. U svakodnevnoj upotrebi bit će koristan i zapravo uštedjeti mnogo novca onima koji su skloni nezgodama ove vrste, a takvih ima mnogo jer pametni telefon lako isklizne iz ruku, posebno u klubovima, na koncertima ili javnom prijevozu.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest