Home » Novosti » Microsoft uskoro lansira zakrivljenu tipkovnicu za iOS, posebno prilagođenu za upotrebu jednom rukom

Microsoft uskoro lansira zakrivljenu tipkovnicu za iOS, posebno prilagođenu za upotrebu jednom rukom

Microsoft uskoro lansira zakrivljenu tipkovnicu za iOS, posebno prilagođenu za upotrebu jednom rukom

Kako su zasloni smartfona rasli iznad 4 inča, počeli su se javljati problemi upravljanja jednom rukom. Mnogima se tada omilio veći zaslon i radna površina koju nudi, ali je bilo teško prihvatiti činjenicu da će za njegovo korištenje biti potrebno aktivirati i drugu ruku. Nekima je razlog za ljutnju bila lijenost, nekima zaista nepraktičnost. Ovo potonje se posebno može osjetiti prilikom tipkanja u vožnji, što je posebno opasno i naravno, zabranjeno.

Kao rješenje za ovakve probleme, na tržištu se može naći velik broj uređaja i tipkovnica koje se pomaknu u lijevu ili desnu stranu, smanjenje kompletnog zaslona i sl., ali kako ako je vjerovati najnovijim glasinama, ovoga puta bi Microsoft mogao izaći s jednim od najboljih rješenja.

Nakon nedavnih glasina o adaptaciji Microsoftove WordFlow tipkovnice za iOS, sada se spekulira o njenoj nadogradnji, odnosno mogućnosti zakrivljenija, kako bi sva slova bila dohvatljiva palcem ruke u kojoj držite uređaj. Tipkovnica bi bila u obliku polukruga smjestenog u kutu uređaja, što je vidljivo i na slici.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest