Home » Novosti » Microsoft postao vlasnikom nekoliko Nokia patenata

Microsoft postao vlasnikom nekoliko Nokia patenata

Microsoft postao vlasnikom nekoliko Nokia patenata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prije no što je bila završena akvizicija Microsofta i Nokie kojom će  Microsoft postati vlasnik Nokijinog djela u proizvodnji pametnih telefona znalo se kako završetkom akvizicije Microsoft postaje vlasnikom i nekoliko patenata vezanim uz pametne telefone te tablete. Danas je i taj dio priče završio. Microsoft je postao vlasnikom nekoliko patenata točnije njih šest.  Jedan od njih je sasvim poznati PureView.

Inače PureView je naziv za aparate koji se nalaze na high-end pametni telefonima te dolaze s velikom rezolucijom. Jedan od pametnih telefona koji dolazi s PureView tehnologijom je Nokia Lumia 1020. Drugo ime koje je sada u vlasništvu Microsofta jest ClearBlack. Inače radi se o ekranima to jest tipovima zaslona koji koriste refleksiju pri prikazu.

ClearBlack u stvari označuje zaslone koji imaju prikaz kao da se gledamo u ogledalo. ClearBlack osobito je važan kod izrade aplikacija jer su upravo aplikacije ono bitno što korisnik učestalo koristi kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru pri izravnom sunčevom svjetlu. I Lumia nije pošteđena ove kupovine. Svi znamo kako je Lumia zaštitni znak Nokia linije pametnih telefona i tableta.

Ovo su samo neki od imena čiji je vlasnik Microsoft. Važno je za kazati kako nadolazeći pametni telefoni više neće nositi Nokia Lumia ime već će dolaziti pod imenom Microsoft Mobile s pripadajućim Microsoft logotipom iznad ekrana. Isto tako Microsoft je odlučio kako će od sada sve Nokijine proizvodi i usluge biti objedinjeni u jednom nazivu Microsoft Mobil Oy.

No nemojte se brinuti i dalje će pametne telefone i tablete iz Microsofta proizvoditi dobro nam poznata te kvalitetna Nokijina radna snaga no samo pod drugim imenom.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest