Home » Novosti » LG radi na 3D kameri za novi Nexus

LG radi na 3D kameri za novi Nexus

LG radi na 3D kameri za novi Nexus

Bilo je dosta nagađanja oko toga tko će raditi na sljedećem Googleovom Nexus pametnom telefonu, no LG je taj koji je odabran kao jedan od partnera. Osim toga, iNews24 izvori tvrde kako LG, zajedno s Googleom i Qualcommom, radi na 3D kameri.

LG već ima iskustva što se tiče 3D kamere, a radi se o Optimus 3D projektu koji je pokrenut još 2011. godine. Optimus 3D je pušten zbog prvog vala 3D televizora, kada su proizvođači kao što je LG pokušavali gurnuti novu tehnologiju prema potrošačima.

Međutim, 3D TV nije bio neki naročito uspješan projekt, pa je vjerojatnije kako se zajedno s Qualcommom radi na Googleovom Tango projektu. Najvjerojatnije se LG neće vratiti Optimus 3D tehnologiji ili će iskoristiti neke dobre dijelove za Nexus.

Inače, Projekt Tango omogućuje real-time mapiranje 3D prostora kroz korištenje raznih senzora, uključujući i fotoaparat u uređaju. Lansiranje Nexusa se očekuje najesen, pa ćemo sigurno više saznati u narednim tjednima i mjesecima.

LG i Google će sigurno dati sve od sebe da Nexus bude spreman za jesen, a 3D kamera je odlična opcija, no trebati će se puno toga posložiti kako bi sve ispalo kako treba. Prije svega, dobra koordinacija između ova tri partnera.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest