Home » Novosti » LG prikazao 18-inčni ekran na rolanje

LG prikazao 18-inčni ekran na rolanje

LG prikazao 18-inčni ekran na rolanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savitljivi ekran umjesto plastike koristi film od novog materijala.

Savitljivi i/ili zakrivljeni mobiteli i televizori već se neko vrijeme nalaze u prodaji, no sljedeća stepenica u razvoju fleksibilne elektronike dolazi u obliku uređaja koji se doslovce mogu zarolati.

LG je ovih dana prikazao takav prvi 18-inčni OLED ekran koji ima mogućnost da ga zarolate u cilindar promjera 3 cm.

LG navodi kako ovom ekranu savitljivost omogućuje nova vrsta filma od poliamida sa stražnje strane, koji se koristi umjesto obične plastike. Zbog te značajke, ovaj je ekran osim mogućnosti rolanja i savijanja postao i znatno tanji.  

Ekran dolazi u relativno skromnoj razlučivosti od 1200 x 810 piksela, ali LG navodi kako bi se 2017. godine trebao pojaviti njihov prvi savitljivi 4K UHD TV razlučivosti od 3840 x 2160 piksela s dijagonalom od 60 inča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čisto sumnjamo da će taj televizor biti na rolanje, no do tada bi se već mogli pojaviti neki proizvodi tipa monitora ili TV-a koje bismo mogli izvlačiti iz rolice. Jedino nismo sigurni koliko će tržište biti zainteresirano za takve proizvode, pogotovo ako će im zbog ovog svojstva cijene biti “svemirski zarolane”. 

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest