Home » Novosti » LG najavio prozirni telefon naziva Fx0

LG najavio prozirni telefon naziva Fx0

LG najavio prozirni telefon naziva Fx0

Južnokorejski proizvođač LG danas je u Japanu najavio nešto drugačije od onog na šta smo navikli. Riječ je o smartfonu misterioznog naziva Fx0 čiji je glavni adut – prozirnost. Dizajniran od strane Tokujina Yoshioke, zahvaljujući prozirnom kućištu Fx0 vam otkriva svoje interne komponente bez potrebe za skidanjem kućišta. Kao ukras za home tipku iskorišten je zlatni Firefox logo, što ujedno otkriva da je za softverski rad na Fx0 zadužen Firefox OS 2.0.

Veličina ovog prozirnog uređaja sasvim je adekvatna za većinu prosječnih korisnika, što ujedno znači da Fx0 ne zalazi u teritoriju ogromnih uređaja koje je teško koristiti jednom rukom. Razlog tome su dimenzije od 139 x 70 x 10.5 mm i IPS LCD ekran veličine 4.7″ za sada nepoznate rezolucije. Za procesiranje se brine čipset Qualcomm Snapdragon 400 sa 4-jezgrenim procesorom od 1.2 GHz, a multitasking je ostavljen za 1.5 GB RAM-a. Interna memorija veličine respektabilnih 16 GB proširiva je memori karticom. Glavna kamera svoje adute pokazuje uz rezoluciju od 8 MPix sa LED blicem i prednju kameru od 2.1 MPix. Baterija kapaciteta 2370 mAh djeluje iznimno obećavajuće s obzirom da je na našem testu uređaj Sony Xperia M2, koji ima slične specifikacije kao i LG Fx0, sa baterijom od 2300 mAh ostvario odličan rezultat.

LTE podrška i NFC svakako su prisutni a bit će ponuđen isključivo u zlatnoj izvedbi. Ograničena prodaja krenut će 25. decembra. Nažalost, prodaja će se vršiti samo na području Japana.

Nadamo se da će ovo kreirati put za buduće uređaje ovakvog stila iz LG-eve kuhinje koji bi nekada kasnije mogli biti lansirani internacionalno.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest