Home » Novosti » LG G2 mini: Mali, a moćan

LG G2 mini: Mali, a moćan

LG G2 mini: Mali, a moćan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizajn
 

Ideja o mini-seriji vrhunskih uređaja svakako nije nova, tako je i LG umanjio svoj G2. Telefon dolazi sa plastičnim poklopcem sa zadnje strane koji ima poseban reljef kako ne bi proklizavao. Kao i kod većeg modela, karakteristični taster sa zadnje strane se nalazi odmah ispod kamere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tu su i dva tastera za regulaciju zvuka koji se mogu koristiti i u druge namjene. Ovaj dizajn jeste čudan kada prvi put uhvatite telefon, ali već posle nekoliko sati tražićete taster sa zadnje strane kod drugih telefona. 
 

Hardver
 

Kada se pogleda svaki hardverski segment, ovaj telefon jeste mini,ali kao takav jedan od najacih u svojoj klasi. Iako je displej odlicnog kvaliteta, nemoguće je ne primjetiti gustinu piksela od 234 ppi, odnosno solidan prikaz HD snimaka. Kamera je zadovoljavajuća na svakom nivou, od brzine do kvaliteta fotografija. Od samog uređaja ne treba očekivati neku veliku brzinu prilikom multitaskinga, ali svakako je iznad proseka za svoju klasu. Baterija je u rangu naprednijeg Androida i donosi duže korišćenje u odnosu na ostale uređaje. 
 

Softver
 

Poslednja verzija Androida koja je presvučena karakterističnim interfejsom kompanije LG. Uz njega ćete dobiti dosta dodatnog softvera i rešenja koja olakšavaju korišćenje telefona. Preinstalirane aplikacije su praktične i lake za upotrebu.

 

Specifikacija
 

Dimenzije129,6 x 66 x 9,8 mm, 121 g
DisplejIPS LCD 540 x 960 piksela, 4,7 inča
Memorija Interna 8 GB; 
Eksterna microSD do 32 GB
RAM 1 GB
Kamera  8 MP, 3.264 x 2.448 piksela
Kamera prednja1,3 MP
OS Android v4.4.2 
Procesor Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
GrafikaAdreno 305
Baterija Li-Ion 2440 mAh

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest