Home » Novosti » JOŠ JAČI, BRŽI, LjEPŠI: Ovi uređaji će obilježiti 2015. godinu (FOTO)

JOŠ JAČI, BRŽI, LjEPŠI: Ovi uređaji će obilježiti 2015. godinu (FOTO)

JOŠ JAČI, BRŽI, LjEPŠI: Ovi uređaji će obilježiti 2015. godinu (FOTO)

U 2015. pojaviće se pametni telefoni i tableti koji su još brži, kvalitetniji, lepši, dugotrajniji kada je reč o bateriji, a fotografije će biti još lepše zahvaljujući sve naprednijim kamerama.
Godina koja je za nama donela je veliki broj odličnih smartfona i tableta, i konkurencija u ovom svetu je bila veoma velika. Taj trend nastaviće se i u 2015.

Narednu godinu će takođe obeležiti tranzicija Android uređaja na 64-bitnu arhitekturu, a kompanija Qualcomm – najveći proizvođač čipova i procesora za Android – već je krenuo sa proizvodnjom kompletne linije 64-bitnih čipova koji će pokriti sve uređaje, od onih najjeftinijih, pa do onih najskupljih i najmoćnijih. Procesor Snapdragon 810 biće “srce” mnogih “flagship” telefona, i on će doneti drastično perfromanse, brže surfovanja, podršku za LPDDR4 RAM memoriju, Adreno 430 grafiku… Snimanje u 4K rezoluciji će polako postati standard zahvaljujući h.265 codec-u koji će omogućiti duže i efikasnije snimanje.

Sony Xperia Z4

Čini se da je japanska kompanija odlučila da prestane sa izbacivanjem dva “flagship” telefona, Xperia Z, u jednoj godini. Umesto toga Sony se fokusirao na jedan uređaj koji će biti savršen u svakom smislu. U 2015. godini, taj telefon će biti Xperia Z4. Spekuliše se da će nova perjanica japanske kompanije biti veća nego pre, sa ekranom 5.5 inča, i sa Quad HD rezolucijom kako bi se uklopila u sadašnji trend. Ovaj uređaj će pokretati 64-bitni Snapdragon 810 kako bi Xperia Z4 bez problema stala rame uz rame sa svim ostalim telefonima.Sony Xperia Z4 će najverovatnije biti predstavljen već krajem februara 2015.

Microsoft Surface Pro 4

Nakon što je Microsoft sa Surface Pro 3 tablet/laptop konceptom uspeo da pridobije veliki broj ljudi, očekuje da će njegov naslednik biti još bolji. Gigant iz Redmonda usavršio je mehanizam povezivanja sa tastaturom, ali ono što se očekuje od Pro 4 tableta jeste još efikasniji Intel Broadwell čip. On će doprineti dužem trajanju baterije i još boljim performansama, što je još jedan razlog više da umesto klasičnog laptopa, razmislite o nabavci Surface Pro 4 modela.

Očekivano vreme pojavljivanja ovog modela je maj 2015. godine.

Moto X (2015 Edition)

Ovaj uređaj je započeo novo poglavlje u kompaniji Motorola koja je u tadašnje vreme (2013. godine) bila pod okriljem Google-a. Iako nije bio previše tehnološki napredan, ovaj model donosio je veliki izbor kada je reč o bojama i izboru pozadinskog materijala.

Ove godine, desile su se dve stvari. Prva je da je Moto X (2014 edition) pokazao da Google uči iz svojih grešaka, a druga je da je Motorolu kupio Lenovo. Mnoge sada zanima da vide šta će Lenovo učiniti sa ovim modelom.

Microsoft Lumia 2020 PureView

Ljubitelji Windows Phone uređaja čekaju naslednik popularnog Lumia 1020 modela već skoro godinu i po dana. Pomenuti model ima kameru bez presedana, a sudeći da će i Lumia 2020 nastaviti istim koracima. U 2014. godini Microsoft se fokusirao na veliki Windows Phone 8.1 update,  pa su fanovi veoma nestrpljivi za novim “flagship” modelom.

Očekuje se da će se Microsoft Lumia 2020 pojaviti na proleće 2015. godine.

LG G4

LG G4 bi mogao da bude prvi telefon koji će pokretati sopstveni procesor ove južnokorejske kompanije. Nastaviće stopama G3 modela, imaće poboljšani 5.5-inčni Quad HD ekran. LG je do sada svoje telefone prodavao po manjim cenama u odnosu na konkurenciju, pa se očekuje da će se taj trend nastaviti i u narednoj godini.
Očekivano vreme pojavljivanja je maj 2015.

HTC One (M9)

HTC One (M8) je postavio novi standard za prefinjene aluminijumske Android uređaje.Mnogi smatraju da je upravo ovaj model bio inspiracija za dizajn iPhone-a 6. Međutim, mnogi su se žalili na UltraPixel kameru koja je imala rezoluciju četiri megapiksela.

Spekuliše se da će HTC One (M9) imati ekran od pet inča Full HD (1080p) rezolucije, a pokretaće ga ni manje ni više nego Snapdragon 810 procesor u kombinaciji sa 3 GB RAM memorije. Novo čedo kompanije HTC imaće i zadnju kameru od 20.7 MP. Očekuje se da će se ovaj model pojaviti početkom marta 2015. godine.

Samsung Galaxy S6

Za Galaxy S6 se očekuje da će doneti veliki promene u Samsungovoj “flagship” liniji. Prve informacije koje su se pojavile u vezi ovog uređaja, ukazuju na to da je južnokorejski gigant rad na novom modelu krenuo od nule, a to sugeriše kodno ime “Project Zero” kako se ovaj telefon naziva interno.

Očekuje se da će Galaxy S6 imati metalni okvir kao na primer Galaxy Alpha i Note 4, a takođe će biti i prvi Samsungov smartfon sa 64-bitnim procesorom, Snapdragon-om 810.Kada je reč o kameri za očekivati je senzor sa ili 16 ili 21 megapiksela. Prostor za skladištenje podatak biće 32 GB. Više informacija očekuje se uskoro, a predstavljanje S6 modela očekuje se početkom marta.
Samsung Galaxy Note 5

Galaxy Note 4 predstavljen je nedavno, a već su počele da se pojavljuju informacije o njegovom nasledniku. Očekuje se da će novi model imati ekran od 5.9 inča, Ultra HD rezolucije. S obzirom da su ovo prve informacije, treba ih uzeti sa dozom rezerve, jer je moguće da Note 5 još uvek nije došao do proizvodnje faze, pa su samim tim i njegove specifikacije podložne promeni.

Kao i Galaxy S6, Note 5 će imati drastično poboljšani 64- bitni procesor, još bolju S Pen funkcionalnost, i biće fokusiran na još bolji multitasking. Očekivano vreme pojavljivanje je septembar 2015. godine.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest