Home » Novosti » Izvršni direktor Sonya obećava očistiti gubitke i obnavljanje firme

Izvršni direktor Sonya obećava očistiti gubitke i obnavljanje firme

Izvršni direktor Sonya obećava očistiti gubitke i obnavljanje firme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sony gubi novac iz godine u godinu i to treba nekako zaustaviti jer riječ je o kompaniji velikog ugleda, čiji proizvodi su popularni diljem svijeta, ali poslovna strategija posljednjih godina ne prati niti ugled niti kvalitetu – barem kad je riječ o pametnim telefonima ili računalima.

Još s Ericssonom se Sony zaletio malo previše i izgubio velik novac, potom se to nastavilo s laptopima serije Vaio, koji su iznimno skupi, a ne nude za tu cijenu sve što nude drugi uređaji iz tog ranga. Uz sve, njihovi mobiteli prije serije Xperia nisu nudili nešto specijalno i Xperia zbog toga pati, odnosno pati cjelokupna Sonyjeva proizvodnja. No najveći minusi dolaze zbog loše prodaje televizora. Naravno, odlična prodaja Playstationa više ne može spašavati stvar.

Stoga je prvi čovjek tvrtke Kaz Hirai odlučio stati pred dioničare i obećati im promjene, obećai im je da Sony neće više gubiti novac te da će se to promijeniti već do kraja ove fiskalne godine. Nije mu pritom bilo lako, morao je odgovarati na pitanja o rezultatima koje je postigao, morao je objasniti zašto vodeći inženjeri odlaze iz kompanije jedan za drugim, zašto su proizvodi izgubili na kvaliteti i kamo se želi stići s proizvodima koje možemo nositi, a tu se misli na SonySmartWear.

Očito su odgovori i objašnjenja zadovoljili zahtjevnu “publiku” jer odlučili su mu dati povjerenje, bez obzira na sve skupa. Točnije, samo deset posto okupljenih bilo je protiv Hiraija.

Povjerenje će morati nekako vratiti, a to neće biti lako jer Sony već deset godina nije profitabilan na tržištu televizora, iako konstantno izbacuju nešto novo, originalno i zovu to revolucinarnim. Ali činjenica jest da su televizori preskupi i da konkurencija radi istu stvar jeftinije i kvalitetnije. Taj dio treba promijeniti. Što se Vaio PC serije tiče, prodana je japanskim investitorima i više neće “seliti” iz Japana, što znači da bi za ostatak svijeta to mogao značiti kraj kupovine Vaio uređaja.

Kao pozitivno ističe se, naravno, Playstation 4, koji se ne predaje prodavati i uskoro bi trebao prestići Playstation 2 kao najprodavaniju Sonyjevu konzolu svih vremena.

– Ova godina bit će godina kad će se Sony stabilizirati – rekao je na kraju Hiraio i za dobrobit tržišta i konkurentnosti mu želimo vjerovati.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest