Home » Novosti » Hoćemo li krajem godine zaista ugledati nove Nokia smartfone?

Hoćemo li krajem godine zaista ugledati nove Nokia smartfone?

Hoćemo li krajem godine zaista ugledati nove Nokia smartfone?

Znati da se Nokia vraća na tržište mobitela, pitanje je opće kulture, ali malo tko u ovom trenutku može predvidjeti u kojem će se to obliku dogoditi. Da će ponovo proizvoditi mobitele u Finskoj – neće, a ono što eventualno može je iznajmiti neku od kineskih tvornica, koje inače proizvode mobitele, smartfone i tablete za desetke ili stotine drugih brandova. Naime, od zadnjeg Nokijinog smartfona, puno se toga u ovoj industriji promijenilo, neke stvari i do neprepoznatljivosti.

Druga mogućnost je da Nokia svoje ime jednostavno proda, iznajmi ili pod nekim drugim uvjetima ustupi nekoj (kineskoj) kompaniji, slično kao što je to npr. Alcatel učinio s TCL-om. Na taj način bi vodstvo kompanije svoje rizike smanjilo na minimum, a vjerojatno bi profitiralo i od daljnjeg unovčavanja patenata.

Bilo kako bilo, vrlo je izvjesno da ćemo do kraja ove godine ugledati barem jedan, a po najnovijim glasinama – čak dva smartfona pod Nokijinim imenom. Oba će navodno imati OLED zaslone, jedan 5,2, a drugi 5,5-inčni i to u 2K rezoluciji, javlja Nokiapoweruser, a prenosi NokiaMob.

Ova dva uređaja će biti vodootporna, u čemu će im navodno pomoći nedavno patentirana tehnologija s korištenjem grafena, kojim bi trebala zaštiti i modul kamere. Od dostupnih informacija spominje se još Android 7.0 Nougat, koji bi trebao poslužiti kao softverski temelj.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest