Home » Novosti » Google i LG sklopili patentni sporazum za narednu deceniju

Google i LG sklopili patentni sporazum za narednu deceniju

Google i LG sklopili patentni sporazum za narednu deceniju

Nakon rekordne isporuke uređaja u poslednjem kvartalu, LG je otkrio da je ugovorio desetogodišnji patentni sporazum sa Googelom.
Kompanija tvrdi kako će novi dogovor omogućiti međusobno licenciranje svih postojećih patenata, a u okviru sporazuma nalaze se i svi novi patenti u narednoj deceniji. 

„LG ceni svoje prijateljstvo sa Googleom, i ovaj dogovor podvlači posvećenost obe kompanije kada je razvijanje novih proizvoda i tehnologija u pitanju“, izjavio je J.H. Li, izvršni potpredsednik LG-ja. 

Allen Lo iz Googlea, zadužen za patente, izjavio je da je kompanija zadovoljna ovim dogovorom postignutim sa vodećom svetskom tehnološkom kompanijom kao što je LG. 

„Zahvaljujući ovom sporazumu kompanije mogu da se fokusiraju na stvaranje sjajnih proizvoda i servisa za korisnike iz celog sveta“, smatra Lo. 

LG je važan partner za Goolge s obizrom da proizvodi kompanijine Nexus uređaje, a porast isporuke sopstvenih uređaja samo dodatno učvršćuje poziciju jednog od ključnih igrača na Android tržištu. 

Održavanje dobrih odnosa sa Android partnerima ima potpunog smisla za Google. Kompanija je početkom godine potpisala sličan ugovor sa Samsungom, najvećom smartfon kompanijom i najvećim proizvođačem Android uređaja.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest