Home » Novosti » Google bi mogao lansirati dva Nexus-a ove godine

Google bi mogao lansirati dva Nexus-a ove godine

Google bi mogao lansirati dva Nexus-a ove godine

Ovih dana mnogo informacija kruži oko Nexus X i Moto S uređaja, koji su po svemu sudeći skoro isti uređaji sa malo različitim softverom i možda različitim kamerama. Prošle nedjelje smo saznali da su se ispitivala dva Moto S uređaja, i to bi moglo da znači da će Google lansirati dva Nexus smartphone-a ove godine.

Kao što već znamo, testira se 5.9-inčni Moto S i 5.2-inčni model, a koji ćemo vidjeti u stvarnosti, to će zavisiti od reakcije javnosti na Moto X+1. Prema izvoru koji je blizak lancu snabdijevanja, Google će možda očistiti neiskorišćenje uređaje. Glavni Nexus X je već predodređen sa 5.9-inčnim ekranom, kao što je ranije navedeno. Međutim, priča se sljedeće: ako Motorola izbaci 5.9-inčni Moto S, Google će možda promijeniti namjenu 5.2-inčnog Moto S modela u drugi Nexus uređaj.

Ovo bi objasnilo zašto smo tu i tamo viđali procurjeli 5.2-inčni Nexus, ali mnogo više curenja je u vezi sa 5.9-inčnim Nexus X modelom. Dakle, možda ćemo odjednom vidjeti dva Nexus smartphone-a, i novi Nexus 8.9 tablet na Google Play prodavnici. Kako se budemo približavali lansiranju, sve više informacija će se otkrivati, a uređaji bi mogli biti ozvaničeni otprilike za dva mjeseca.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest