Home » Novosti » Galaxy Tab S dosad je najtanji i najlakši Samsungov tablet

Galaxy Tab S dosad je najtanji i najlakši Samsungov tablet

Galaxy Tab S dosad je najtanji i najlakši Samsungov tablet

Predstavljeni Galaxy Tab S dosad je najtanji i najlakši Samsungov tablet, kažu u južnokorejskoj tvrtki. Tablet je, naime, debeo samo 6,6 milimetara, a masa mu iznosi 465 grama za Wi-Fi verziju s ekranom od 10,5 inča, odnosno 294 grama za 8,4 inča.

Galaxy Tab S opremljen je operativnim sustavom Android Kitkat (4.4), a ima prednju kameru od 8 megapiksela koja može snimati i Full HD video u rezoluciji od 2,1 megapiksela, 3 GB RAM-a i 16/32 GB memorije s mogućnošću proširenja do 128 GB putem kartica Micro SD.

U Samsungu se hvale i kako Tab S troši manje energije nego LCD zasloni istih dimenzija jer koristi Super AMOLED tehnologiju, koja ne zahtijeva pozadinsko osvjetljenje.

– S predstavljanjem Galaxy Taba S Samsung podiže ljestvicu za cijelu mobilnu industriju – rekao je glavni izvršni direktor Samsung Mobilea JK Shin.

Galaxy Tab S dolazi u brončanoj i bijeloj boji, a bit će dostupan na nekim tržištima od jula 2014. po za sada još uvijek nepoznatoj cijeni.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest