Home » Novosti » Facebook Messenger i WhatsApp: pitate se koji broj poruka obrade na dan?

Facebook Messenger i WhatsApp: pitate se koji broj poruka obrade na dan?

Facebook Messenger i WhatsApp: pitate se koji broj poruka obrade na dan?

Svi znamo što je Facebook Messenger i WhatsApp, a veliki broj korisnika ove aplikacije koristi svakodnevno. Ukratko rečeno ovo su aplikacije sa ogromnim brojem korisnika, no to je jasno svakome tko je imalo upoznat sa trendovima današnjice.

WhatsApp broji više od milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta, dok se tom broju opasno približava i broj Facebook Messenger korisnika koji je prešao 900 milijuna aktivnih korisnika. Naravno, moramo pretpostaviti i usput i zaključiti da u ovim brojkama ima puno preklapanja, u smislu da mnogi istodobno koriste obje ove aplikacije.

Mark Zuckerberg, vlasnik obje platforme, navodi kako je sveukupna aktivnost na Facebook Messenger i WhatsApp aplikacijama ogromna te prelazi brojku od 60 milijardi poruka na dan. Da, dobro ste pročitali, ove platforme dnevno procesuiraju zaista nevjerojatan broj poruka. Za usporedbu možemo napisati kako se na dan u svijetu pošalje „tek“ 20 milijardi SMS poruka. Razlika je i više nego očigledna.

I sami koristimo i Facebook Messenger i WhatsApp te možemo reći kako smo puno češće na WhatsApp-u te nam je to draži način dopisivanja

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest