Home » Novosti » Chrome Remote Desktop’ za upravljanje računarima od sada i na iOS uređajima

Chrome Remote Desktop’ za upravljanje računarima od sada i na iOS uređajima

Chrome Remote Desktop’ za upravljanje računarima od sada i na iOS uređajima

Iako je Google predstavio opciju za kontrolisanje računara još krajem 2011. godine, korisnici su dugo morali da čekaju na mobilnu verziju servisa ‘Chrome Remote Desktop’. Android aplikacija lansirana je početkom 2014. godine, a od danas su i korisnici iOS uređaja u mogućnosti da upravljaju svojim računarima, saopšteno je iz ove kompanije.

Korisnici koji koriste Chrome Remote Desktop opciju, mogu veoma lako kontrolisati svoje Mac, PC, Linux i naravno Chrome OS mašine. Nakon što se odredi primarni kompjuter na kome je prethodno instaliran ovaj servis, dovoljno je pokrenuti pomenutu aplikaciju i daljinsko upravljanje počinje.

Od lansiranja verzije za Android u aprilu, veliki broj korisnika preuzeo je mobilnu aplikaciju koja umnogome olakšava korišćenje kompjutera sa određene daljine – pogotovo u slučajevima kada se računar koristi kao dodatak TV uređajima u dnevnoj sobi.

Upravljanje u svega nekoliko koraka

Ovakva tehnologija svakako nije revolucionarna, te veliki broj kompanija danas nudi slična rešenja, ali mali broj njih je zapravo lak za korišćenje kao što je to prijavljivanje na vaš Google nalog. Aplikacija Chrome Remote Desktop dostupna je za preuzimanje iz App Store prodavnice već danas i u potpunosti je besplatna.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest