Home » Novosti » Brži i ljepši Android

Brži i ljepši Android

Brži i ljepši Android

Android L operativni sistem biće jedna od najvećih promena koju će doživeti Google telefoni.

Android L biće dostupan korisnicima ove jeseni, što znači da će ga najverovatnije pratiti i predstavljanje novog model Google telefona, odnosno Nexusa. Najveća promena u odnosu na dosadašnji Android jeste dizajn interfejsa koji je nazvan „Material Design“. Predstavljanje svake sjenke, animacije i sloja slika je realističnije.

 

Google insistira na tome da OS bude mnogo intuitivniji i prijemčiviji ljudskom oku, kako bi ga dodatno približili korisnicima. Font „Roboto“ je unaprjeđen takođe, kako bi korisnicima gledanje televizije ili korišćenje mobilnih uređaja izgledalo isto.

Dodatni uređaji

Popularnost „nosivih“ uređaja je na vrhuncu, pa je Google odlučio da cio jedan segment Androida posveti tome. Povezivanje, praćenje i sve ostale funkcije su sada duboko integrisane između pametnih satova, narukvica i ostalih uređaja.

Notifikacije i zaključavanje ekrana su dobile unaprjeđenja u vidu spajanja u jednu veliku površinu koja nudi korisniku sve bitne informacije. Osnovna ideja je da Android L „uči“ navike korisnika i na taj način nudi jednostavnije interakcije koje će olakšati način korišćenja. Notifikacije neće prekidati korisnika u određenoj aplikaciji, već će davati samo osnovne informacije u uglu, kako ne bi „smetale“. Način zaključavanja će moći da se podesi na osnovu lokacija ili povezanih uređaja.

Google je dosta radio na poboljšanju performansi kako bi što više izvukli iz sada već značajno jakog hardvera novih telefona. Ono će mnoge da obraduje, jeste da će baterija kod tih modela trajati duže za jednu trećinu vremena u odnosu na sadašnju verziju Androida.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest