Home » Novosti » Apple CarPlay i Android Auto stižu u Volkswagen automobile od iduće godine

Apple CarPlay i Android Auto stižu u Volkswagen automobile od iduće godine

Apple CarPlay i Android Auto stižu u Volkswagen automobile od iduće godine

Slobodno možemo dodati Volkswagen na popis proizvođača automobila koji podržavaju Android Auto. Naime, tvrtka je objavila kako će se Android Auto pojaviti na nekim 2016. modelima, a preciznije, trebao bi biti dostupan već za nekoliko dana.

Volkswagen je najavio svoj novi infotainment sustav, koji ima podršku za Apple CarPlay i Android Auto. Prvi automobil s Android Auto bit će Golf R, a njihov novi infotainment sustav koji je poznat kao Auto-Net, ima podršku za MirrorLink pored Android Auto i Apple CarPlay.

“Sa novom MIB II infotainment platformom, Volkswagenova sljedeća generacija Car-Net povezanih usluga, donosi na tržište vrhunska tehnološka  povezivanja ikada dostupna na automobilu. Želimo da potrošači integriraju svoje pametne uređaje u širokom rasponu.”, rekao je Michael Horn, predsjednik i glavni izvršni direktor Volkswagena za SAD.

Postoje neke naznake kako dva Volkswagen modela neće imati Android Auto ili Apple CarPlay – to su EOS i Touareg. Volkswagen se tako pridružuje markama automobila kao što su Hyundai, Honda, Buick, Chevrolet, Cadillac i GMC koji u ponudi imaju Auto Android i Apple CarPlay.

Audi je također najavio podršku za oba sustava, ali nisu najavili kada će ti sustavi biti na raspolaganju, kao ni modeli koji bi ih trebali imati.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest