Home » Novosti » Aplikacije za Firefox OS moguće pokretati na Androidu

Aplikacije za Firefox OS moguće pokretati na Androidu

Aplikacije za Firefox OS moguće pokretati na Androidu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učestalo se piše o mobilnim aplikacijama koje se razvijaju za Android, iOS te Windows Phone mobilne operativne sustave. No kažimo nekoliko riječi o aplikacijama čiji je razvoj započeo upravo za nadolazeći Firefox OS.

Aplikacije za Firefox OS rađene su ponajviše u HTML5 te JavaScript programskom jeziku. Sukladno tome moguće ih je pokrenuti u Web pregledniku. No ne bilo kakvom web pregledniku.

Razvojni inženjeri iz Mozille složili su se kako će omogućiti otvaranje pripadajućih aplikacija za Firefox OS u Mozilla Firefox web pregledniku za Android mobilni operativni sustav.

No nemojte se nadati da ćete sada na svojem Android pametnom telefonu ili tabletu moći pokretati Firefox OS aplikacije u Firefox mobilnom web pregledniku. Već to mora biti posljednja aktualna verzija Firefox mobilnog web preglednika u verziji 29.

Upravo ova aktualna verzija Firefox mobilnog web preglednika posjeduje opciju Open Web Apps (OWA) koja pruža mogućnost otvaranja te korištenja aplikacija izravno napravljenih za Firefox OS.

No osim ove mogućnosti aplikacije za Firefox OS mogu se pohvaliti mnogo lakšim korištenjem u odnosu na aplikacije za dosadašnje mobilne operativne sustave.

Tako se ističe kako aplikacije za Firefox OS troše mnogo manje RAM memorije te mnogo manje iscrpljuju kapacitet baterije kada su u mirovanju, što je izuzetno korisno.

S druge pak strane navodi se kako aplikacije za Firefox OS neće biti toliko iritante u pogledu pojavljivanja svojih obavijesti na statusnoj traci pametnog telefona ili tableta.

Ako je vjerovati ovim navodima očekuje nas potpuni zaokret u korištenje ne samo mobilnih aplikacije već i mobilnog operativnog sustava u odnosu na one sadašnje koje imamo prilike svakodnevno koristiti.

No možda je razočaravajuće što je najavljeno kako će Firefox OS prvenstveno biti namijenjen pametnim telefonima donjeg te srednjeg tržišnog ranga, tako da će oni korisnici koji vole uživati u flagship performansama za Firefox OS ostati nepravedno zakinuti.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest