Home » Novosti » Android L – Lemon Meringue Pie?

Android L – Lemon Meringue Pie?

Android L – Lemon Meringue Pie?

Od kada je Google predstavio Android L na Google I/O konferenciji ranije ove godine, mnogi se pitaju kako će se zvati novi Android. Neki govore da će se zvati Lollipop, neki žele da se novi Android zove po Indijskom slatkišu, a sada vam donosimo još jedan potencijalni naziv – Lemon Meringue Pie (Pita od limuna i bjelanjaka).

Na ovoj informaciji možemo zahvaliti ekipi sa sajta Android Police koji su u izvornom kodu Android SDK platforme za programere te dokumentaciji otkrili da se Android L također spominje pod imenom LMP. Još jedan dokaz je Wi-Fi certifikat HTC “Flounder” tableta poznatijeg pod imenom “Volantis”, a koji bi trebao doći na tržište kao Nexus 8.

Vjerovatno se sjećate kako su svi očekivali Android 5.0 Key Lime Pie, ali novi Android je ipak dobio ime KitKat i došao je u verziji 4.4, pa tako može biti i ovaj put. Ipak, ostalo je još nekoliko mjeseci do zvaničnog predstavljanja novog Androida, tako da ćemo vjerovatno vidjeti još mnogo nagađanja.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest