Home » Novosti » A9 čip sa Samsungovim potpisom

A9 čip sa Samsungovim potpisom

A9 čip sa Samsungovim potpisom

Kao što je u julu ove godine i bilo najavljeno firma TSMC je bila zadužena za izradu A8 čipa koji se nalazi u ovogodišnjem modelu iPhonea. Međutim prema informacijama kojima raspolaže Appleinsider novi A9 čip za iPhone i iPad uređaje koji tek trebaju stići 2015. godine ponovno će nositi Samsungov potpis.

Razlog tomu je nemogućnost TSMC-a da samostalno isporuči dovoljne količine, pa je i kod proizvodnje A8 čipa Samsung morao uskočiti s 40% proizvodnje. Što se tiče samog čipa za sada je poznato kako će Samsung isti proizvesti u 14nm tehnologiji, što bi u konačnici trebalo donijeti još nižu potrošnju energije ( baterija će duže trajati), te ujedno i povećati performanse.

Nova 14nm tehnologija bi tako trebala smanjiti potrošnju energije za 35%, dok bi s druge strane trebala povećati ukupne performanse za 20%. TSMC nije u potpunosti ostao „kratkih rukava“, jer bi ovaj put ta firma trebala pomoći Samsungu da zadovolji potrebne količine, no njihovi čipovi će biti izrađeni pomoću 16 nm tehnologije.

Appleinsider također navodi kako je Samsung prve probne primjerke A9 čipa već poslao Appleu na testiranje.

Vama 1 klik, a nama puno znači ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest